На 9 декември в 16 часа в Галерия София“ към Българския

...
На 9 декември в 16 часа в Галерия София“ към Българския
Коментари Харесай

Българският финансист в Лондон Деян Михов с първа самостоятелна изложба

На 9 декември в 16 часа в Галерия „ София “ към Българския културен институт в Лондон ще бъде открита първата галерия на Деян Михов. Роденият в Свиленград, 31 годишен Михов през днешния ден живее в Лондон, където гради сполучлива кариера на финансист. Творчеството му намира отзив в списание Forbes, където разгласяват четири от картините му, а той дефинира изкуството като собствен „ нравствен компас “.
 kartini03     kartini01



„ Вдъхновение намирам в разнообразни неща, само че най постоянно следя по какъв начин се развива обществото и се пробвам да подбера от тези тематики. Методите които употребявам са част просвета и част опит. Според мен всеки би трябвало да извърви лична пътека, а не да следваш някой различен. Много обичам черпя опит, да узнавам по какъв начин други актьори минават през техните лични провокации.  Аз започнах да се занимавам с изкуство, с цел да уравновесявам кариерата си. За изложбата в българското посолство в Лондон получих покана от Светла Дионисиева – шеф на Българския културен институт в Лондон.  Много съм признателен на целия екип, който приготви изложбата.  Ще показва разнообразни поредици,  както и нови произведения – акварел, които са правени по време на моите пътувания. Също по този начин посетителите ще могат да видят картините, които бяха снимани във Forbes, както и тази която беше изложена като билборд в Лос Анджелис. “ – споделя Михов.
Често употребена техника при картините на Михов е комбинацията с благородни метали. Така генерира илюзията за минутни и непрекъснато настъпващи цветови промени, според от интензивността на светлината и зрителната позиция на наблюдаващите. По този метод актьорът съумява да предизвика концепцията, че естетиката е значима, само че концепцията е водеща.
Първата независима галерия на Михов в Лондон ще продължи до 12-ти януари 2018 година. Безплатна регистрация за събитието може да бъде направена на формалния уебсайт на Българския културен институт в Лондон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР